Húsvéti sonka

A böjti időszak lassan véget ér.

A termékek megvásárolhatók az alábbi elérhetőségeken.

RendelésAz üzlet címe
A jólét jelképe volt Európa szerte.
Hamarosan készülhetünk a régi szép hagyományokkal

s nemkülönben gasztronómiailag is különlegesnek számító húsvéti ünnepünkre. A füstöléssel tartósított, télen elrakott sonka, csülök a bőség és a jólét jelképe volt Európa szerte.

A kalácshoz hasonlóan, ilyenkor került a sonka

Először az ünnepi asztalokra, megtörve a böjti szigort. A sonka, torma, újhagyma és a retek kaláccsal történő együtt fogyasztásának régi múltja van a magyar konyhában.

A sonka régi múltja a magyar konyhában.
Milyen füstölt sonka kerüljön asztalunkra.
Azonban nem mindegy milyen minőségű

füstölt sonka kerül asztalunkra. Az értékes parasztsonka, füstölt tarja és csülök hagyományos lassú pácolással és száraz sózással készül, így az előállított termék nyers marad. Ezzel szemben a hipermarketek polcait (tisztelet a kivételnek) elárasztó sonkának nevezett, ,,vákuumcsomagolt” húsdarabokat fecskendőpáccal vagy fedőpáccal pár nap alatt készítik.

A böjti hangulat zárásaképp

és a húsvéti dínomdánom kezdetéhez hozzátartozik a finomra füstölt, gusztusos sonka, csülök tálalása ünnepi asztalunkra.

Az ünnephez hozzátartozik a finomra füstölt, gusztusos sonka
A húsvéti sonka elmaradhatatlan társa a tojás
Tojás, sonka, torma

A húsvéti sonka elmaradhatatlan társa a tojás és torma. Azonban ne feledkezzünk meg a friss, tavaszi zöldségeinkről sem.

Egészségesek, finomak és szépen tálalhatunk velük. 

Háziasszonyaink bizonyára tudják mennyire egészségesek, finomak és milyen szépen tálalhatunk velük. A piros hónapos retek például remekül mutat a zöld-fehér újhagyma mellett.

Friss tavaszi zöldségek
Sonkával különleges csemege
Elődeink asztalára gyakran került

gyümölcs is a sonka mellé. Az alma, aszalt gyümölcsök fogyasztása az enyhén sós sonkával régen különleges csemegének számított, mára azonban feledésbe merült.

Vásárolj tudatosan, főzz egészségesen!

Idézzük fel együtt az ünnepi hangulatot.