Minőségi garancia

Termékszavatosság

Az általunk forgalmazott termékek minőségét és szavatosságát a gyártó (termelő) garantálja. Az esetleges minőségi illetve szavatossági kifogásokat Ön közvetlenül is megteheti a gyártó elérhetőségein, vagy felhatalmazhat minket is a reklamációs ügyintézésre.

 

A reklamáció menete

Reklamációját megteheti személyesen üzletünkben, illetve a info@magyar-gyumolcs.hu e-mail címen.
A vásárlást igazoló blokk stb…felmutatásával igazolja, hogy a terméket nálunk vásárolta. Amennyiben reklamációja e-mailben történik úgy adja meg a vásárlást igazoló blokk (nyugta) sorszámát. A kifogásolt termék árát a termék és a blokk ellenében visszatérítjük. Amennyiben a terméket nem áll módjába visszahozni reklamációját így is megteheti. Ebben az esetben a pénzbeli visszatérítést csak a terméket gyártó céggel, termelővel, való egyeztetés után a gyártó cég vagy termelő fogja megtéríteni. Erről az Ön által megadott elérhetőségen értesítjük.

A termékeken szereplő fogalmak: -“fogyasztható”, -“minőségét megőrzi.
A két fogalom közti alapvető különbség a következő:

Mit kell tudni az élelmiszerek élettartamáról?

Az élelmiszerek két fajta felhasználhatósági határidővel kerülnek forgalomba. A gyorsan romló élelmiszereknek fogyaszthatósági határidejük, a hosszabb ideig eltartható élelmiszereknek pedig minőség-megőrzési időtartamuk van.
Az élelmiszerek minőség megőrzési időtartama az az időtartam, ameddig az élelmiszer a tulajdonságait helyes tárolási körülmények között megőrzi.

Ez idő elteltével az élelmiszer egyik napról a másikra nyilván nem romlik meg, azonban színe, szaga, íze, állaga, bizonyos mértékben eltérhet a többi ugyanazon terméktől. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy a termék korlátlan ideig fogyasztható.

  1. A fogyaszthatóság
    A gyorsan romlandó élelmiszerek esetében, amelyeknél a minőségmegőrzési időt követő fogyasztás veszélyt jelenthet az egészségre, a fogyaszthatósági idő lejárati dátumát kell jelölni. Ezt a dátumot megelőző „fogyasztható” szó feltüntetésével kell jelölni.
    A megadott dátum utáni fogyasztás egészségügyi kockázattal jár.
  2. A minőségmegőrzés
    Az élelmiszerek minőségmegőrzési időtartama. Ez azt az időtartamot jelöli, ameddig az élelmiszer a tulajdonságait (mint íze, színe, szaga, állaga) helyes tárolási körülmények között megőrzi. Ezt a dátum elé írt „minőségét megőrzi: ………”szöveg mutatja.
    A megadott dátum utáni fogyasztás nem jár kockázattal.

A hatályos törvények alapján élelmiszereket az élelmiszer csomagolásán feltüntetett időpontokon túl forgalmazni tilos!

 

Panasz felvételi jegyzőkönyv