Lila burgonya

Miért más ez a burgonyafajta?

A lilaburgonya szezonálisan október végétől kapható a tél végéig.

A készletről az alábbi gombra kattintva tájékozódhatsz!

Készlet infóRendelési felület

Hogyan kell elkészíteni?

A lilaburgonyát ugyanúgy kell elkészíteni mint a fehéret.

A főzési vagy sütési ideje azonban rövidebb. Vagyis gyorsabban elkészíthető. Az íze sem különbözik a hagyományos burgonyától.

Éttermekben díszítésnek használják.

Lilás színe nagyon jól mutat köretként a sültek és a többi hagyományos köret mellett.

Akkor mégis mire való ez a burgonyafajta?

Akkor ez egy újjabb trendi élelmiszer?

Nem egészen.

Mint fentebb említettük a felhasználás és az íz ugyanaz mint a hagyományos bármelyik zöldségesnél kapható krumplié. Azonban sokkal egészségesebb.

Igen magas a fehérje, a rost és szénhidráttartalma.

Így elősegíti a zsírégetést, ezért fogyókúrázóknak, sportolóknak, ezen belül is a testépítőknek kifejezetten ajánlott.

Miért egészségesebb?

Jótékony hatása még nem ér véget.

Erősíti az immunrendszert,

Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, illetve hatékonyan csökkenti a vérnyomást.

A rákos sejtek kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszik az igen magas antocianin tartalma.

Ez a molekula felel egyébként a lila színéért. Ebből következik, hogy a lila színű gyümölcsök jótékony hatása között szintén szerepel a rákos sejtek elpusztítása. Szaknyelven szólva: beindítják a rákos sejtek sejthalálát (apoptózis).

A gyilkos betegség ellenszere.

Fogyaszd

rendszeresen, táplálkozz tudatosan, főzz egészségesen!