A tél gyümölcse a sütőtök.
Pedig zöldség.A vitamin tartalma jelentős.
A sütőtök az őszi és téli hónapok egyik legkedveltebb zöldségféléje. Jelentős vitamintartalma hozzájárul egészségünk megőrzéséhez a hideg hónapokban is.
Kalcium, vas, cink, foszfor, karotin és réz tartalmának köszönhetően erősíthetjük szervezetünk immunrendszerét. Rendkívül jó hatással van tüdőgyulladás és megfázásos betegségek kezelésére.
A magjában található tápanyagok a prosztata, vese, máj egészségének megőrzője.
A sütőtök felhasználható levesekhez, tésztákhoz, sós és édes sütemények készítéséhez egyaránt.
Elkészítése egyszerű
- Tepsiben megsütve mézzel ízesítve kitűnő csemege.
- Sütőtökkrém leves sajttal, pirított zsemlekockával vagy pirított tökmaggal egyszerű előétel.
- Tegyük tepsibe húsok mellé. Remek sütőtökös főétel lehet belőle.
- Desszertnek is kiváló! Halottál már a sütőtökös-diós palacsintáról vagy csokoládés-sütőtökös kockáról?