A tél gyümölcse a sütőtök.

Pedig zöldség.

A vitamin tartalma jelentős.

A sütőtök az őszi és téli hónapok egyik legkedveltebb zöldségféléje. Jelentős vitamintartalma hozzájárul egészségünk megőrzéséhez a hideg hónapokban is.

Kalcium, vas, cink, foszfor, karotin és réz tartalmának köszönhetően erősíthetjük szervezetünk immunrendszerét. Rendkívül jó hatással van tüdőgyulladás és megfázásos betegségek kezelésére.

A magjában található tápanyagok a prosztata, vese, máj egészségének megőrzője.
A sütőtök felhasználható levesekhez, tésztákhoz, sós és édes sütemények készítéséhez egyaránt.

Elkészítése egyszerű

  • Tepsiben megsütve mézzel ízesítve kitűnő csemege.
  • Sütőtökkrém leves sajttal, pirított zsemlekockával vagy pirított tökmaggal egyszerű előétel.
  • Tegyük tepsibe húsok mellé. Remek sütőtökös főétel lehet belőle.
  • Desszertnek is kiváló! Halottál már a sütőtökös-diós palacsintáról vagy csokoládés-sütőtökös kockáról?

Ha alaposan megmosod nem kell meghámoznod sem. Sütsd a héját ropogósra így még ízletesebb és vitamindúsabb.

Ha neked is van egy jó tökös recepted akkor oszd meg velünk, hogy mások is kipróbálhassák!