Guttmann Vilmos

a kulcs a szőlőben rejlik, amelynek nemcsak édesnek, de telt ízűnek és nagyon zamatosnak kell lennie.”

 

Guttmann Borház

Nekünk magyaroknak a szőlő és a bor kapcsán általában az egri, a badacsonyi, a tokaji, a soproni vagy a villányi borvidék jut eszünkbe. A lista nem teljes hisz ennél több neves szőlő termő régiónk van.

Azt viszont csak kevesen gondoljuk, hogy kiválló borért, szőlőért nem kell a fővárostól csak néhány kilométert utaznunk. Guttmann Vilmos borászata dunakeszi otthonában található. Saját termesztésű kiválló szőlője Dunakeszi határában és Vácott terem.

Guttmann Vilmos

nyugalmazott kertészmérnök a példa arra, hogy olyan munkát kell válasszunk amit igazán szeretünk.
Munkájat igényes szakmai felkészültséggel, szeretettel és alázattal végzi.
A szőlőtermesztés és a borkészítés az élete része, amely egész évben kitölti hétköznapjait.

A nyolcvanas évek elején elterjedt értékesítési forma a ,,szedd magad” is az ő nevéhez fűződik.

Elismerések

Guttmann Úr a különböző borversenyeken szinte mindíg előkelő helyeken végez. A nagymarosi regionális és a Mogyoródi Klastromhegyi Apátsági borversenyen is aranyérmes minősítéssel díjazták boraikat. Hazánk egyik legelismertebb borvidéken pedig, a siófoki bormustrán ugyancsak aranyérmes lett a rozé boruk.

Gondolom nem árulunk el nagy titkot, hogy a dijnyertes borok alapanyaga a minőségi szől, amelyből a vásárlóink kedvence a pölöskei muskotályos, és az ebből készült tartósítószermentes 3 literes kiszerelésben kapható mézédes szőlőlé.

 

Guttmann Úr, a fejében verses kötetek tömkelegét hordozza, hisz a borászat mellett kedvenc időtöltése a vers olvasás és szavalás.

%d bloggers like this: